Tips tegen diefstal

Voorkom diefstal

Tegenwoordig hebben de mooiste en nieuwste apparaten een flink prijskaartje. Hierdoor zijn ze ook het doelwit geworden van veel dieven. Vooral op drukke plekken kan het gebeuren dat u ongemerkt bestolen wordt en ineens uw apparaat kwijt bent.

Onderneem onderstaande stappen ter preventie van diefstal van uw apparaat.

 1. Gebruik een vergrendelcode
  Dit is een pincode, patroon of wachtwoord. Of stel uw vingerafdruk of gezichtsherkenning in om uw apparaat te ontgrendelen

 2. Verlies uw apparaat niet uit het oog
  Zorg dat u uw apparaat dicht bij zich draagt en deze altijd op een vaste plek bewaart. Op deze manier hebt u het snel door als uw apparaat opeens verdwenen is.
  Bewaar uw apparaat ook niet in de achterzak van uw broek of in een openstaande jaszak. Vooral op drukke openbare plekken wordt uw apparaat anders gemakkelijk van u gestolen zonder dat u het door hebt.

 3. Gebruik Find My iPhone of Find My Device om uw apparaat op te sporen
  Met behulp van de GPS van uw apparaat kan de software van iOS en Android de locatie van uw apparaat traceren. Via onderstaande links kunt u vervolgens op een kaart terugvinden waar uw apparaat zich bevindt.
  Android
  iOS (Apple-apparaten)

 4. Noteer het IMEI-nummer
  Het IMEI-nummer is een vijftiencijferig serienummer dat uniek is voor uw apparaat. In het geval van diefstal geeft u dit nummer door aan de politie, die het in haar database verwerkt.

  Het IMEI-nummer is onder andere terug te vinden
  • Op de originele verpakking van het apparaat
  • Binnen in uw telefoon, aan de achterkant op de plek van de batterij
  • In het menu van instellingen
  • Door in de telefoon-app #06# te typen.


 5. Bewaar uw aankoopbewijs
  Dit is bijvoorbeeld een factuur of een rekening van de aankoop van het apparaat. Deze papieren zijn het bewijs dat het apparaat uw eigendom is! Vaak staat het IMEI-nummer ook op deze factuur vermeld.