Tips tegen schade

Voorkom schade

Schade voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Volg daarom onderstaande tips om zo lang mogelijk van uw apparaat te genieten en reparatie van het apparaat te voorkomen. Daarnaast vertellen wij u hoe u uw apparaat het beste proper houdt. Slijtage en slecht onderhoud van uw apparaat worden namelijk niet gedekt door de Tulip Assist-verzekering

 • Gebruik een hoesje en een screenprotector
  Met een hoesje beschermt u uw apparaat tegen val-, stoot- en krasschade. Daarnaast is een hoesje vaak handig als extra beschermlaagje tegen bijvoorbeeld regen of een omgestoten kopje koffie.
  Door gebruik te maken van een screenprotector beschermt u het display tegen krasschade, waardoor deze beter leesbaar blijft.
 • Draag het scherm naar u toe en niet in yw achterzak
  Wanneer u uw apparaat in uw broekzak bewaart, draag dan het scherm naar u toe. Hierdoor raakt het scherm minder snel beschadigd als u ergens tegen aanstoot.
  Draag daarnaast nooit uw apparaat in uw achterzak. Als u er namelijk per ongeluk op gaat zitten, ontstaat er door de grote druk schade aan uw apparaat.
 • Bewaar uw apparaat apart van uw sleutels
  Sleutels kunnen diepe krassen veroorzaken als ze tegen uw apparaat worden gedrukt in een broekzak of tas. Bewaar daarom uw apparaat altijd in een apart vakje of andere broekzak.
 • Vermijd vochtigheid
  Gebruik uw apparaat niet tijdens een regenbui of in vochtige ruimtes, zoals in de badkamer tijdens het douchen. De waterdamp kan uw apparaat binnendringen en gaan condenseren. Dit leidt tot corrosie in uw apparaat.
 • Reinig uw apparaat eens per week met een microvezeldoekje
  Op deze manier voorkomt u dat er stof ophoopt in uw apparaat en vermindert u het aantal bacteriën op uw apparaat aanzienlijk. Maak hierbij ook voorzichtig de aansluitingen van uw apparaat proper, zodat deze niet verstopt raken. Door gebruik te maken van een microvezeldoekje voorkomt u bovendien dat stof en vuiltjes krassen op het scherm veroorzaken.

Waterschade

Is uw apparaat toch in aanraking gekomen met water? Dan voorkomt u mogelijke schade met onderstaande stappen.

 1. Schakel uw apparaat direct uit
  Elektriciteit in combinatie met water kan snel corrosie veroorzaken. Dit is erg schadelijk voor uw apparaat, aangezien het de kans op kortsluiting en oververhitting verhoogt. Schakel uw apparaat dus uit en laad deze een paar dagen erna ook niet op.
 2. Verwijder de accu en de simkaart
  Door zo snel mogelijk de accu te verwijderen, voorkomt u dat er elektriciteit door het apparaat stroomt. Om schade aan de chip van de simkaart te voorkomen, is het verstandig deze uit uw apparaat te verwijderen.
  Let op: tegenwoordig zit bij de meeste apparaten de accu vast in het apparaat en kunt u deze dus niet zomaar verwijderen
 3. Laat uw apparaat drogen op een goede ventilerende en droge plek
  Maak het apparaat droog met een handdoek of andere absorberende doek en verwijder goed het vocht uit de openingen van het apparaat. Schud overtollig vocht nooit uit uw apparaat! Op deze manier verspreidt u juist het vocht verder door het apparaat, wat de kans op corrosie vergroot.
  Leg het apparaat vervolgens gedurende 48 tot 72 uur op een droge en goed ventilerende plek, zoals een keukentafel. Het is ook mogelijk om uw apparaat met silica gelzakjes te bedekken, aangezien deze een vochtabsorberende werking hebben. Leg ondertussen uw apparaat niet in de zon of op een verwarming!
 4. Doe uw apparaat niet in de oven, de magnetron, op de verwarming of onder de föhn
  Door de warmte zetten interne elementen van het apparaat uit, waardoor water naar andere plaatsen geduwd wordt en zich dus verder door het apparaat verspreidt. Het verergert dus alleen maar de schade aan uw apparaat.